08

Apr

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa saradnicima posjetio je firmu „Limoprodukt“ koja se bavi proizvonjom limarske građe, izvođenjem krovopokrivačkih i limarskih radova, i tom prilikom sa direktorom Miletom Jovićem razgovarao o poslovanju i planovima za razvoj ovog preduzeća, kao i o izazovima sa kojima se privatni sektor danas suočava.

„Limoprodukt“ je proizvodni pogon izgradio u okviru Poslovno-industrijske zone 3 koja je namijenjena za laku industriju i malu privredu, a koja se nalazi na zaobilaznici oko Bijeljine.

Svih 22 placa na ovoj lokaciji su prodati, a među firmama koje posluju u okviru Poslovno-industrijske zone 3 su Talum, Bistrik, Turbo servis, Euroterm plastika, Mikron i druge.

Osnovana 1986. godine, kao zanatska radionica „Limar Mile“, širenjem obima poslovanja ova porodična firma, koja danas zapošljava 15 radnika, registruje se kao društvo sa ograničenom odgovornošću i, pored rada na domaćem tržištu, izlazi na inostrano tržište – prvo regiona, a potom i Afrike. Osim što je uspješan privredni subjekt, firma „Limoprodukt“ je dobitnik brojnih priznanja i zahvalinca za društveno odgovorno poslovanje u zajednici.
– Referencna lista „Limoprodukta“ je ujedno i ponos preduzeća. Pored rekonstrukcije krova na beogradskom Ateljeu 212, mi potpisujemo i rad na kartig centru „Autokomerc“ koji se nalazi na ulazu u Beograd, Tehničko-remontnom zavodu Bratunac ali i na gotovo svim bijeljinskim zgradama. Preko projekta Evropske investicione banke naš limeni crijep je postavljen na 386 tipskih kuća u Africi – istakao je Jović.
On je dodao i da je najveći problem danas nedostatak radne snage, kako zbog odlaska mladih u inostranstvo, tako i zbog nepostojanja kvalifikovane radne snage određenih profila.
Gradonačelnik Mićić je naglasio da je formiranje poslovno-idustrijskih zona jedan od najznačajnijih projekata na kojim se radilo proteklih godina u Bijeljini.
– Osnovni cilj Gradske uprave je da stvorimo uslove privatnom sektoru za ulaganje, a samim tim će doći do otvaranja novih radnih mjesta. Nastavićemo aktivnosti na unapređenju infrastrukture na ovoj lokaciji, s obzirom na to da će od zona korist imati i naši građani, ali i investitori koji će otvoriti fabrike – zaključio je Mićić, dodajući da očekuje da će poslovno-industrijske zone uskoro dobiti i gas, što će biti dodatna povoljnost za privrednike.